Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film i länet på nätet

Film Gävleborg går ett steg vidare och öppnar en filmbank på nätet. På filmresurs.se kan man vid behov hitta allt från ljudläggare till ljussättare och klippare. Till och med tips på en rad inspelningsplatser!

Annons

På tisdagen presenterade Film Gävleborg det som man kallar sin nya resurssida för för filminspelning i Hälsingland och Gästrikland.

- Vi går ut brett och riktar oss till hela landet, så nu hoppas vi förstås att fler ska vilja använda vårt län som inspelningsplats, säger filmkonsulenten Karin Forsgren på Film Gävleborg.

- Det känns som att det är rätt läge nu! Filmregissören och skådespelaren Johan Svangren har flyttat till Mellanfjärden och Millenium spelades delvis in i Holmsveden bland annat.

Och den som följer barnprogrammet Bollibompa har kanske sett den nya animerade serien Ljudo, som handlar om ljuden runt omkring oss. Tecknaren Mattias Gordon i Skutskär har skapat serien tillsammans med kompositören Mikael Strömberg, Gävle. Ljudo är klippt i Kilafors av Håkan Karlsson och ljudsatt av Kenneth Skoglund, Skutskär.

Det är bara några exempel på det nätverk som Film Gävleborg vill lyfta fram.

Och precis som man kan hitta såväl försälning som uthyrning av masker, kostymer och scenografi här så är det inte omöjligt att det finns en tillgänglig kostymör, perukmakare eller manusförfattare i faggorna.

Till och med inspelningsplatser. Länet har både inland med djupa skogar och dalar och kustland med skärgård. Hälsingegårdar och djurparker finns också med i tipslistan.

Nätverket är inte nytt, banken har byggts upp av Film Gävleborg redan tidigare. Nyheten ligger i att vem som helst kan ta del av filmbanken och självklart också registrera sig.

Mer läsning

Annons