Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem månader efter senaste domen är de äkta makarna häktade igen

Ett par från Bollnäs dömdes i början av november förra året till fängelse för stölder, trafikbrott och bidragsbrott. På fredagen häktades de på nytt – denna gång som misstänkta för grov stöld i Hudiksvall.

Annons

Stölden skedde nordväst om Hudiksvalls centrum på skärtorsdagen. Paret från Bollnäs anhölls fem dagar senare, i tisdags, som misstänkta för grov stöld. På fredagseftermiddagen ställdes de inför Hudiksvalls tingsrätt, vilket resulterade i att de båda blev häktade på sannolika skäl misstänkta för brottet.

Häktningsskälen är både att paret kan påverka utredningen, genom att till exempel undanröja bevis, och att det finns risk för fortsatt brottslighet.

De båda förekommer redan under totalt ett femtiotal punkter i belastningsregistret och har flera gånger tidigare dömts för brott de har begått tillsammans. Senaste de dömdes för brott var i november, efter att de bland annat blivit fångade av en övervakningskamera när de stal bland annat hundfoder i ett garage utanför Bollnäs.

Läs också: Bollnäskvinna fixade socialbidrag åt maken – medan han satt i fängelse

Mannen dömdes då till fängelse i tre månader för stöld, bedrägeri och olovlig körning. Kvinnan dömdes för stöld, snatteri, brott mot knivlagen och bidragsbrott till fängelse i två månader. De dömdes även till totalt omkring 20 000 kronor i böter.

Mer läsning

Annons