Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastnade mellan bommarna

/
  • Ingela Artursson och Jonny Harrysson fick minst sagt hjärtat i halsgropen när de fastnade mellan bommarna vid järnvägsövergången.

Precis när de passerade över järnvägen vid Mobackes i Bollnäs började bommarna gå ner - helt utan förvarning.
- Vi såg inget rödljus och hörde ingen signal, säger Jonny Harrysson som fick hålla huvudet kallt för att inte bli överkörd av tåget.

Annons

Det var på eftermiddagen på onsdagen som Jonny Harrysson och Ingela Artursson från Alfta skulle köra över den bevakade järnvägsövergången vid Mobackes i Bollnäs. Paret har kört över där massor av gånger och alltid hört signal och sett blinkande rödljus när bommarna ska gå ner. Så var inte fallet den här gången.

- När vi var ungefär mitt på spåret började bommarna gå ner, utan att vi hört någon signal eller sett rödljus, säger Jonny Harrysson.

Han agerade snabbt och la i backen för att kunna ta sig tillbaka - men då hade bommen bakom bilen redan gått ner och de rubbades inte av bilens kraft. Ingela Artursson kastade sig ur bilen.

Jonny Harrysson höll huvudet kallt och körde fram så nära bommarna han kunde komma och parkerade bilen där i väntan på tåget, ett godståg som dök upp efter kanske en minut.

- Det var en lång väntan på tåget kan jag säga...

På Trafikverket ställer man sig lite frågande till händelsen. Enligt pressinformatör Clas Lundstedt har de inte fått in några rapporter om att något skulle ha inträffat i den aktuella korsningen just den tiden.

- Vi har varit i kontakt med tågföraren som körde över korsningen vid den tidpunkten, men han har inte sett något. Med det inte sagt att någon ljuger, utan det kan vara ett missförstånd om var det hänt. Vi kommer att åka ut och kolla på korsningen, och även en övergång i närheten, och göra en säkerhetsinspektion för att se om något är fel.

Mer läsning

Annons