Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre anmälda än väntat till möte om Växsjö skola

Föräldrarådet vid nedläggningshotade Växsjö skola har kallat till ett möte med politiker och tjänstemän den 17 februari.

- Många har tackat nej och de flesta har inte svarat, säger en besviken Thomas Eriksson i föräldrarådet.

Annons

Den 22 februari avgör kommunfullmäktige framtiden för byskolan i Växsjö norr om Bollnäs. Och inför beslutet har föräldrarådet skickat kallelser till ett nytt möte med politiker och berörda tjänstemän – sammanlagt ett 70-tal personer – på Dönjegården i Röste fem dagar tidigare.

- Hittills (fredag eftermiddag) har ett tiotal tackat ja, 13 har tackat nej och 48 har inte besvarat mejlet, säger Thomas Eriksson.

Han och övriga föräldrar hoppas få svar på alla sina frågor kring nedläggningsförslaget vid mötet på onsdag kväll – och förhoppningen är att så många som möjligt från fullmäktige ska komma.

En som inte kommer, är kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S).

"Hör av er så snart som möjligt. Vi kommer" lovade han vid ett möte den 26 januari, där föräldrarna krävde ännu ett möte – eftersom kommunstyrelsen hade kallat med kort varsel och många föräldrar inte kunde vara med.

- De bestämde datum utan att kolla med mig, säger kommunalrådet nu. Det är trist, men frun har ett möte den kvällen och jag ska vara hemma med sonen.

Mer läsning

Annons