Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgstark pianoafton

/

På onsdag den 14 oktober kommer några pianister i världsklass och gör framträdanden på Bollnäs folkhögskola.

Annons

I spetsen finns Julia Mustonen-Dahlkvist, professor vid Musikhögskolan Ingesund. Kalle Stenbäcken, som är pianolärare på Bollnäs folkhögskola, träffade henne på en pianotävling i Malmö förra hösten.

– Vi fann varandra direkt och hon är sedan dess min mentor och handledare. Hon hjälper mig att utvecklas både som pianist och pedagog. Då hon undervisar i Ingesund och jag i Bollnäs blev det naturligt att upprätta ett samarbete mellan skolorna, säger Kalle Stenbäcken.

Julia-Mustonen-Dahlkvist har med sig några av Sveriges främsta pianister i sin generation, det är Sten Ulloa Carler, Filip Michalak och Ernst Erlanson.

– Vi behöver förstärka pianokulturen i Sverige, och då hon har så mycket erfarenhet och ett internationellt kontaktnät att dela med sig av är det en otroligt fin chans för oss att få henne hit. Under dagen blir det masterclass då hon coachar våra elever. Och genom att lyssna på hennes studenter får våra elever en försmak av vad det kan innebära att verka som professionella musiker, säger Kalle Stenbäcken

Dessutom kommer en ung pianostjärna med internationell toppnivå från Lettland, Daumants Liepins. Han har vunnit många internationella pianotävlingar och spås en lysande framtid som konsertpianist.

De fyra pianisterna kommer att framföra musik av Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Schumann, Liszt och Ligeti.

Konserten hålls i Baldursalen på folkhögskolan klockan 19.

Mer läsning

Annons