Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsedom mot Bollnäsbo överklagas inte

Det blir ingen ny rättegång mot den 35-årige mannen från Bollnäs som frikändes från misstankarna om att ha mördat sin sambo, Linda Chen.
Åklagaren accepterar domen och har därför valt att inte överklaga den.

Annons

Natten till torsdagen gick tiden ut för parterna att överklaga domen i det uppmärksammade målet. Såväl åklagaren som 35-åringen själv valde att inte överklaga och driva fallet vidare. Det betyder att domen nu vunnit laga kraft.

– Vi tror inte att hovrätten skulle ändra domen på det material vi har. För det krävs ytterligare bevisning och det har vi inte, säger kammaråklagare Niclas Eltenius till TT.

Han tycker inte att tingsrättens dom är konstig i något avseende utan godtar rättens resonemang och domslut.

– Det var ändå rätt att låta domstolen pröva misstankarna. Tingsrätten kom ju fram till att mycket talar för att mannen har något med kvinnans död att göra men att det sista steget i bevisningen saknades. I det läget accepterar vi domen, förklarar Niclas Eltenius.

35-åringen dömdes i mitten av juni till 18 månaders fängelse för brott mot griftefrid. Han fälldes för att han flyttat och gömt kvinnans kropp. Däremot frikändes han från misstankarna om att ha mördat sin sambo. Åtalet om mord ogillades därför att åklagaren inte kunde visa hur kvinnan dog, var hon avled och varför hon dog.

35-åringen försattes på fri fot redan den 7 juli. Han hade då suttit häktad i tio månader och hade i praktiken två månader kvar på straffet.

– Mannen får nu avtjäna resten av straffet på anstalt. Det blir inte aktuellt för honom att få fotboja i stället, säger Kriminalvårdens chef Lars Nylén.

Mer läsning

Annons