Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för rattfylleri

Sent omsider har en 23-årig man fått sitt straff sedan han kört bil i berusat tillstånd. Det var i slutet av februari, förra året, som polisen påträffade mannen berusad när han försökte skotta loss bilen ur en snödriva på Kvarnvägen i Bollnäs.

Annons

Mannen erkände först för poliserna på platsen att han både druckit alkohol och att det var han som kört bilen. Enligt polisens blodprov hade han också haft en alkoholkoncentration på 1,90 promille i blodet vid tillfället, vilket innebär grovt rattfylleri.

Senare tog han tillbaka sitt erkännande, vilket han motiverade med att han blivit nervös när polisen kom. Han menade i stället att en kamrat hade kört och sedan gått iväg för att hämta hjälp. En annan man tog också senare på sig ansvaret för att ha kört bilen, ett erkännande han emellertid senare har tagit tillbaka.

Och att det verkligen var den 23-årige man som polisen påträffade på platsen som kört bilen, betraktade rätten som klart eftersom det fanns ett vittne. En annan man hade med bil varit på väg in mot Bollnäs centrum när han hamnat bakom den bil som senare hamnade i en snödriva på Kvarnvägen.

Bilen hade framförts vingligt och sladdade fram och tillbaka över vägen. Till sist hade den fått en rejäl sladd och kört över en refug. Vittnet körde då fram för att kolla hur det gått med föraren av bilen som fått sladd och har senare vittnat om att det var den nu dömde 23-åringen som satt vid ratten och även att han gav tydliga tecken på att vara berusad.

När vittnet gick tillbaka till sin egen bil för att ringa polisen fortsatte 23-åringen sin färd och vittnet följde då efter. På Kvarnvägen körde bilen slutligen fast i en snödriva och vittnet kunde berätta för polisen var den misstänkte befann sig.

Trots att den 23-årige mannen nekar till brott dömde nu Hudiksvalls tingsrätt honom för grovt rattfylleri till två månaders fängelse.

Mer läsning

Annons