Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för misshandel av sambo

En Bollnäsbo i 40-årsåldern har dömts till en månads fängelse för misshandel av sin dåvarande sambo. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Annons

Det var i slutet av juni i år som paret hamnade i dispyt med varandra. Enligt åklagaren tog mannen tag om sambons armar, lyfte upp henne i huvudet och orsakade henne därmed smärta, rodnad och ömhet.

Mannen har erkänt att han vid två tillfällen tagit ett hårt grepp om hennes armar och att han med viss kraft lyft upp hennes huvud, men att han inte haft uppsåt att misshandla henne. Han ska ha tagit tag i sambons armar enbart för att lugna ner henne under grälet.

Tingsrätten går dock på åklagarens linje och dömer mannen till en månads fängelse för misshandel. I domen står att det inte råder något som helst tvivel om att Bollnäsbon medvetet skadat sambon.

Tingsrätten anser att mannen redan har avtjänat sitt straff eftersom han suttit frihetsberövad, både som anhållen och häktad.

Kvinnan yrkade på 7 500 kronor i skadestånd – 7 000 kronor för kränkning och 500 kronor för sveda och värk. Skadeståndet skrevs i domen ner till 5 000 kronor.

Förutom skadeståndet till kvinnan ska Bollnäsbon betala en avgift på 800 kronor till Brottsofferfonden.

Mannen finns med i brottsregistret sedan tidigare. I april förra året dömdes han för misshandel i två fall och ofredande i två fall till villkorlig dom med samhällstjänst. Även dessa brott var riktade mot sambon.

Bollnäsbon är också dömd för bland annat grovt hemfridsbrott i två fall.

Misshandelsdomen kan överklagas fram till den 1 september.

Mer läsning

Annons