Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för inbrottet på Pepes

/
  • Det var i början av december som smash and grab-kuppen mot Pepes mode inträffade och tjuvarna backade in en bil genom butikens entré.

Rättegången mot de två män som misstänkts för smash and grab-kuppen mot Pepes i Bollnäs är över.

Annons

 Den ene av männen frias, men den andre dömdes i fredags till fängelse i ett år och åtta månader.


När de två männen i 35-årsåldern greps i Sandviken i slutet av december satte polisen stopp för en halvårslång brottsturné som innefattar inbrottet på Pepes, ytterligare ett fall av grov stöld, grovt vapenbrott och mycket annat. Sammanlagt hade de två männen, som är hemmahörande i norra Stockholm, 21 åtalspunkter att stå till svars för under rättegången. Brott som har begåtts i Hälsingland, Gästrikland, Uppland och Västmanland.

Redan när inbrottet skedde på Pepes i början av december misstänktes att en grå Saab som stulits från en bilhandlare på Ren några timmar tidigare hade använts och att det kunde vara personer utifrån som hade begått stölden. Men det var först tre veckor senare när två män i 35-årsåldern greps för stölder i Sandviken som bitarna började falla på plats för polisen. Vid gripandet hade den ene av männen den stulna Saaben och fyra plagg från Pepes i sin ägo.

Åklagaren kunde vid rättegången också bevisa att mannen som hade bilen och kläderna hos sig också befunnit sig i Bollnäs eftersom hans mobiltelefon hade gett ifrån sig signaler i området vid tidpunkten för både bilstölden och inbrottet.

Däremot ansåg inte rätten att bevisningen var tillräcklig för att fälla även mannens kamrat för just de här brotten. Däremot fälldes han för medverkan i flera andra brott och dömdes även han till sex månaders fängelse.

Mannen som fälldes för inbrottet på Pepes fälls även för att han tjuvtankat för 595 kronor på OKQ8 på Gärdet i Bollnäs. Det var i början av november och på hemväg efter att ha begått brott i bland annat Hudiksvall. Där har han först stulit en motorsåg från skidstadion och sedan registreringsskyltar från en bil i Hudiksvall.

Mer läsning

Annons