Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falkeborn får stöd av sina anställda

/
  • Teknik-, service- och fritidsförvaltningen i Bollnäs kommun har sitt kontor strax intill värmeverket i Säversta.
  • Ordföranden i Tekniska nämnden, Kenneth Nilshem (C) förstår personalens reaktion.

Kritiken mot fastighetsgruppen i Bollnäs väcker starka reaktioner hos personalen vid hela tekniska förvaltningen. Nu sluter de också upp bakom sin chef Torbjörn Falkeborn.

- Vad är egentligen den bakomliggande orsaken till den "häxjakt" som bedrivs via media mot förvaltningschefen, undrar de.

Annons

Under måndagen diariefördes en skrivelse från teknik, service- och fritidsförvaltningen och dess personal. Den är undertecknad av förvaltningens tjänstgörande ledningsgrupp med gatuchefen Ylva Jedebäck Lindberg, controllern Urban Persson och fritidschef Hansa Näsman.

I brevet till kommunalråden Olle Nilsson Sträng (S), Evy Degerman (C) och kommunchef Leopold Stoltz ställs 11 frågor som förvaltningen vill ha svar på.

Samtidigt beskrivs också arbetssituationen vid förvaltningen som ohållbar som en följd av kritiken. Personalen mår dåligt av det som framfördes i samband med torsdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Kravet från personalen och förvaltningsledningen är att kritiken preciseras och blir mer konkret.

Tekniska nämndens ordförande Kenneth Nilshem (C) förstår personalens reaktion.

- Strategin verkar bygga på att slå sönder förvaltningen och köra över både den och nämnden. Själv fick jag reda på att fastighetsgruppen diskuterades i arbetsutskottet via tidningen, säger han.

- Det som hänt är pinsamt och vittnar om ett dåligt ledarskap i kommunens ledning. Vilken strategi har satt i gång det här?

I dag, tisdag, ska nämndens presidium med Kenneth Nilshem, förste vice ordföranden Sven-Inge Hallström (S) och andre vice ordföranden Ingemar O-Nils (M) sammanträffa med kommunledningen.

 

 

Mer läsning

Annons