Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra resurser i kampen mot droger

Det är fortfarande inte klart vad som orsakade den 18-åriga kvinnans död i samband med en privat fest i helgen. Men misstanken att det kan röra sig om någon form av drog kvarstår.

Annons

Bollnäspolisen har också inom ramen för den egna personalen, avsatt ytterligare resurser i kampen mot drogerna. En hel del tips har också strömmat in under de senaste dagarna.

- Vi har signalerat för en ökad användning av droger i kommunen. Och att något sådant här tragiskt fall skulle komma var väntat, säger Helena Sundberg, närpolischef i Bollnäs och Ovanåker.

- Det som oroar mig är den liberala syn som ungdomarna ger uttryck för när det gäller narkotika.

Helena Sundberg förklarar också att man gjort omplaceringar och satt in tre extra tjänster som jobbar för den här situationen.

Vad som orsakade den 18-åriga kvinnans död är fortfarande oklart. Något resultat från obduktionen har ännu inte kommit.

- Vi vet ju inte dödsorsaken men misstanken att kvinnan fått i sig någon drog kvarstår, förklarar förundersökningsledare Anneli Segerqvist.

Anneli Segerqvist förklarar också att polisen har en ganska klar bild över vilka droger som förekom på festen. Vilka vill Anneli Segerqvist inta avslöja. Och inte om det förekom de beryktade drogerna GHB och GBL.

- Vi har fått in en hel del tips som vi jobbar med. Det visar att folk är irriterade, ledsna och tycker att det har gått för långt.

Extra resurser har alltså tillförts till de här utredningen. Och en viktig uppgift är att få fram om det finns en eller flera som svarar för distributionen av drogerna.

- Det finns ju alltid någon som förser andra med droger, säger Anneli Segerqvist och förklarar att det finns ett stort mörkertal när det gäller drogmissbruket i samhället.

Mer läsning

Annons