Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra pengar till vuxenutbildning

Bollnäs kommun har fått 1,7 miljoner extra i statsbidrag till yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning. Pengarna ska göra att fler får chansen till en yrkesutbildning.
- Det är en stor möjlighet och ett lyft för kommunen, säger Elisabeth Järmens Wallin, rektor för vuxenutbildningsenheten.

Annons

Det är kommunerna i Hälsingland som gemensamt ansökt om extra statsbidrag från Skolverket. Totalt betalas i denna omgång drygt åtta miljoner ut till de sex kommunerna, varav alltså ungefär 1,7 miljoner går till Bollnäs kommun. Pengarna kommer att användas för att skapa fler utbildningsplatser för vuxna.

- Till exempel har vi startat en handelsutbildning på en termin som vi haft vid två tillfällen och vi kan öka antalet platser på omvårdnadsutbildningen, berättar Elisabeth Järmens Wallin.

Dessutom köper man vissa utbildningsplatser, till exempel på elprogrammet på Torsbergsgymnasiet eller av företag som utbildar inom fordon.

Elisabeth Järmens Wallin menar att pengarna betyder oerhört mycket för Bollnäs kommun.

- Vi har tidigare haft jättebesvärligt med att erbjuda utbildningsplatser, så det här är ett lyft för hela regionen. Intresset för yrkesutbildningarna har ökat den senaste tiden, när folk insett att de finns.

Mer läsning

Annons