Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Excidor blev gasellvinnare

/

De blev årets företagare i Bollnäs kommun 2008. Nu kan Peter Wiklund och Sören Byström vid Excidor lägga Årets superföretag och Årets gasellföretag till meritlistan.
– Det är alltid kul att få uppskattning, säger Peter Wiklund vid Excidor som tillverkar styrsystem.

Annons

Excidor har växt med 40 procent fyra år i rad. Trots det har målet för ägarna varit att inte växa för snabbt. I stället för att satsa direkt på större produktion och fler anställda har företaget fått växa in i sin kostym.

I april fick Sören Byström och Peter Wiklund ta emot pris som Årets företagare i Bollnäs under en ståtlig gala i Gävle. Titeln Årets superföretag fick de av tidningen Veckans affärer och Årets gasellföretag av tidningen Dagens industri. Titlarna delar de med flera andra företag i länet.

De båda ägarna är stolta över årets utmärkelser.

– Det är ett kvitto på att vi har gjort något rätt, säger Sören Byström.

– Sen är det ju kul för de som jobbar här. De ska ta åt sig av äran, tillägger Peter Wiklund.

Excidor startades 1991. Till en början var det ett rent handelsföretag som var återförsäljare av styrprodukter. I slutet av 1990-talet tog företaget över produktionen själv till viss del.

Excidor tillverkar bland annat knappsatser och elektronik till skogsmaskiner, lastmaskiner och grävmaskiner. I dag har företaget 16 anställda, inklusive ägarna själva.

Mer läsning

Annons