Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett sportlov med musik

/

Fritidsgården Solbacken i Arbrå erbjuder inneaktivitet för tjejer under sportlovet. Under ledning av AnnaSara Dahrén ifrån Studiefrämjandet får tjejer prova på och spela elgitarr, bas och trummor.
– Det är väldigt uppskattat, säger AnnaSara Dahén.

Annons

Anna Sara Dahrén valde att rikta sig till tjejer som går på högstadiet när hon bjöd in intresserade ungdomar att prova på och spela elgitarr, bas och trummor på fritidsgården Solbacken i Arbrå.

– De känns verkligen som det här behövs, säger AnnaSara.

Hon förklarar att när det bara är tjejer så vågar de mer.

Fritidsgården Solbacken har öppet för musikintresserade tjejer måndag till onsdag under sportlovsveckan. Att prova på att spela är gratis.

Under onsdagen gästades fritidsgården av Rebecca Delin som på fritiden spelar fiol på kulturskolan men också testar på andra instrument. Idag vill hon prova på elgitarr. Sofie Andersson är också där, men hon vill prova på trummor.

Anna Sara låter tjejerna prova själv en stund först. Hon visar dem sedan hur de ska spela tillsammans. Sofie på trummor räknar in. 1-2-3. Med hjälp av AnnaSara på bas drar Rebecca och Sofie igång och spelar och sjunger till låten Walking in Memphis av Marc Cohn.

Mer läsning

Annons