Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett snöberg på P-platsen

/
  • Det som ska vara en tillgänglig parkeringsplats för personer med handikapp liknar mest ett berg av snö. Bollnäs Bostäder lovar nu att se över rutinerna för snöröjning som gäller på den här parkeringen på Öster i Bollnäs.

Det går nästan inte att se stolpen med P-skylten bakom den stora snöhögen. Men går man runt högen och viftar bort snön som hängt sig fast på skyltarna ser man att det är en handikapparkering man har framför sig.

Annons

Det är på en parkeringsplats på Öster i centrala Bollnäs den stora snöhögen finns. Parkeringen ligger alldeles intill entrén från innergården in till Östers matsal. P-rutan närmast dörrarna är till för handikappade besökare. Men som det är nu finns inte plats för någon bil. Hela parkeringsrutan upptas av en stor snöhög.

– Det låter inte bra. Det är ju vi som fastighetsägare som är ansvariga för det här men det är inte vi själva som röjer, säger Håkan Olsson, fastighetsingenjör på Bollnäs Bostäder.

Populära Östers matsal på Östra Stationsgatan i Bollnäs fungerar som en träffpunkt för många äldre som bor i centrum. Men för den som har behov av en handikappanpassad parkering för att kunna besöka matsalen är det tji just nu.

Bollnäs Bostäder kommer nu att se över rutinerna gällande snöröjningen på den aktuella parkeringen.

Mer läsning

Annons