Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett nytt torg till midsommar

/
  • Kommunens planarkitekt Bashir Hajo har ritat skissen, som är underlag för sommarens insatser på Brotorget i sommar. Diagonalt över torget anläggs ett asfalterat gångstråk som ansluter till en asfalterad yta för torghandel.
Närmast Åhléns blir det en scen med en plattlagd yta framför – och på motsatta sidan en uteservering vid Prixhuset.

Den 7 juni börjar arbetet med att ställa i ordning Brotorget i Bollnäs – och till midsommar ska den tillfälliga utformningen för 450 000 kronor vara färdig.

Annons

Kommunstyrelsen ställde sig bakom förslaget – med bland annat scen, uteservering och lekplats – på torsdagen.
Än så länge är större delen av torget en grusyta – utom delarna närmast affärshusen vid torget, som kommunen aldrig sålde när planerna för en affärsgalleria var aktuella (se faktaruta).
Men redan om några veckor ska förändringsarbetet börja, enligt det förslag som planarkitekt Bashir Hajo och gatuchefen Ylva Jedebäck Lindberg presenterade för kommunstyrelsen på torsdagen.
450 000 kronor anslogs tidigare i vår till provisoriska åtgärder – i väntan på utredning och beslut om vad som ska hända med Brotorget i framtiden. Och nu ställdes sig politikerna bakom de förslag som arbetats fram inom den ekonomiska ramen.
Förutom asfalterade och plattsatta ytor i mitten, blir det också en lekplats och möjlighet att hyra plats för kiosker/matvagnar på torget. Schackspelet från förr får plats på delen närmast Nygatan, som blir grusad också i fortsättningen.
Pengarna räcker också till bänkar och flyttbara blomsterarrangemang.

Mer läsning

Annons