Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett Lyft ska ge arbetssökande jobb

Fler praktikplatser inom den offentliga sektorn. Det är vad satsningen Lyft syftar till, ett samarbete mellan Bollnäs kommun och arbetsförmedlingarna i Bollnäs och Ovanåker.

Annons

I år har regeringen gjort en satsning på att få ut arbetslösa på praktik inom kommuner, landsting och statlig verksamhet. Satsningen kallas Lyft och Bollnäs kommun har fått extra stöd för 150 sådana praktikplatser. Ann-Mari Brynils, sektionschef vid Arbetsförmedlingen i Bollnäs, förklarar.

- Vi har ju många olika sorters praktik från arbetsförmedlingen, Lyft här är till för att få ut folk inom kommunal verksamhet, till exempel på skolor eller hos statliga arbetsgivare, så som Polisen, Lantmäteriet eller Skatteverket.

Lyft startades i mitten av april och verksamheten har kommit igång så smått. I Bollnäs kommun har man 47 stycken inskrivna och i Ovanåker ett tiotal. Enligt Ann-Mari Brynils har det tagits emot väl, men inte med översvallande lovord från något håll.

- Den här formen av praktikplatser får ju inte tränga undan vanliga arbeten, man får inte ta in en praktikant istället för att tillsätta en tjänst.

Lyft pågår året ut och som det ser ut i nuläget är det inget som fortsätter 2011.

Mer läsning

Annons