Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enhetschefen Tommy Olofsson vill avknoppa

/
  • Enhetschef Tommy Olofsson och socialnämndens ordförande Erika Engberg invigde Morkullan 2 januari i år. Nu vill enhetschefen ta över verksamheten. I bakgrunden syns Saga Astner, (fp).

- Jag brinner för den här idén. Det är en dröm som jag haft i många år, säger enhetschefen Tommy Olofsson, som är chefen bakom förfrågan om att avknoppa delar av sin verksamhet.

Annons

Sedan 1993 har Tommy Olofsson jobbat inom Bollnäs kommuns handikappomsorg. I maj lämnade han in en förfrågan om att få ta över gruppbostäderna Morkullan 1 och Morkullan 2 som idag har 14 kunder, samt den dagliga verksamheten på Davidsgården.

Verksamhet ska vara mer individanpassad och hålla en högre kvalité än idag.

- Det kommer finnas en hög ambitionsnivå och de anställda måste vilja anta utmaningen, säger han.

Får Tommy Olofsson som han vill blir det grön omsorg på Davidsgården. Det ska bland annat gå att odla och finnas djur på den dagliga verksamheten. Han vill också jobba mer utåtriktat. En vision är sommarkvällar med kaféverksamhet och underhållning dit allmänheten inbjuds.

- Det ska vara en oas för kunderna men också för alla andra. Jag vill att verksamheten ska vara integrerad med resten av samhället, säger han.

Socialnämnden kommer att ta upp enhetschefen Tommy Olofsson förfrågan den 25 augusti.

Mer läsning

Annons