Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En trädgård växer fram

/
  • Ragnar Lundell från ABF guidade ett tiotal medarbetare från länet genom Davidsgårdens trädgård.
  • Ragnar Lundell från ABF guidade ett tiotal medarbetare från länet genom Davidsgårdens trädgård.
  • Trädgården ska bli för alla våra fem sinnen.
  • Roger Andersson från Gävle fotograferar det blommande äppelträdet.
  • Växter som ska planteras ut.
  • Melissa Pärlenskog är ofta på Davidsgården för att pyssla i trädgården. Kvistar ska plockas bort, gräset ska klippas och blommorna ska vattnas.
  • Anneli Hansson från ABF tycker det är fantastiskt med projektet som gör det möjligt för kunderna att själva bestämma om utformningen och innehållet i trädgården.

Davidsgårdens trädgård för alla sinnen – det är namnet på det projekt som växer fram genom ett samarbete mellan ABF och Bollnäs kommun, där besökare från kommunens dagligverksamhet ska få trädgården att blomma.

Annons

Blott några minuters bilväg från Bollnäs centrum i närheten av Björktjära ligger Davidsgården. Den gamla bondgården är numera i kommunens ägo och där finner många inom kommunens dagligverksamhet en meningsfull sysselsättning. Gården erbjuder många sysslor och snart kommer trädgården att växa ytterligare.

- Vi inom ABF har startat ett unikt projekt där kunder från kommunens dagligverksamhet ska gå studiecirklar och därefter planera, plantera och sköta trädgården på Davidsgården. Det här är ett jättebra projekt för att hålla kroppen igång och för att lära sig mer om växter, säger Anneli Hansson från ABF i Bollnäs.

Cirka ett tiotal personer från ABF-distriktets handikappkommitté var i går inbjudna till Davidsgården för att se hur det är tänkt att trädgården ska växa fram för att bli en trädgård för alla sinnen.

Mer läsning

Annons