Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En rejäl sväng till vänster det enda raka"

/
  • Burkkastning för rödgröna. I

Vänsterpartiet i Bollnäs och Ovanåker bjöd på gratis kolbullar första maj. Kön ringlade lång. Och om alla som tog för sig av läckerheten verkligen är eller funderar på att rösta vänster går partiet mot ett lysande lokalval.

Annons

Vänstern höll som vanligt till i Colliniparken och programmet drog igång en dryg timme efter att Socialdemokraterna avrundat sitt manifesterande.

Talare var Ann-Renée Forsström, gruppledare i kommunfullmäktige och oppositionsråd samt ordföranden Anna-Maria Forsell Mörk.

Forssell Mörk ägnade sitt tal åt att totalsåga det så kallade rut-avdraget.

- Rut-pengarna skulle göra större nytta inom den offentliga sektorn, i äldreomsorgen och vården. Rut-pengarna skulle också kunna lindra krisen på arbetsmarknaden.

- Därför säger jag nej till rut-avdraget. Det gynnar bara de rika på de fattigas bekostnad.

Ung vänster roade - och retade? - med Krossa alliansen-burkkastning. Burkarna hade "fått ansikten" och nu gällde det bara att pricka ner Reinfeldt, Göran Hägglund och kompani med minsta möjliga antal bollar. Kanske var det ändå en smula snällare att köra med burkar istället för piltavla.

- Vänsterpartiet vill bygga världens bästa välfärd, sa Ann-Renée Forsström. Regeringen? Regeringen tycker att skattesänkningar är viktigare.

Forsström kritiserade också det faktum att oppositionen och kommunstyrelsen i Bollnäs aldrig fick någon information om de omdiskuterade Kina-resorna.

- Vi måste ges möjlighet att framföra synpunkter och min poäng är att om någon ska representera kommunen så bör namnfrågorna hanteras av kommunstyrelsen. Motivet för representationen ska också vara tydligt. Kostnaden ska också alltid anges.

- Kamrater, avslutade Ann-Renée Forsström, den 19 september är det dags för en riktig vänstersväng. Det är det enda raka.

Mer läsning

Annons