Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En helt vanlig dag med Linda

/
  • Varje deltagare har fått sina bilder samlade i ett album.
  • Fram till den 27 augusti kommer utställningen att finnas i RSMH:s lokal i Bollnäs. Linda Östlund kommer själv att finnas på plats för att berätta om bilderna.
  • fångat dagen, är just vad Linda östlund har gjort.

Med hjälp av en engångskamera erbjöds RSMH:s medlemmar att dokumentera en helt "vanlig dag".

Linda Östlund från Bollnäs nappade direkt. Nu är hon en av 13 som får sina bilder utställda.

- Det känns jättebra, en kick, säger hon.

Annons

Vi träffar Linda Östlund i Riksförbundet för social och mental hälsa, RSMH:s, lokal på Hedhamregatan i Bollnäs.

Hon har just hängt utställningen som hon och tolv andra medlemmar i landet medverkar i, och hon ser både glad och nöjd ut.

- För mig känns det här stort. Som att jag har bidragit med något, säger Linda Östlund.

Det var i våras som hon nappade på RSMH:s uppmaning att dokumentera en vanlig dag med en engångskamera. Bilderna skulle sedan skickas in för bedömning och ingå i en utställning och senare skickas runt bland avdelningarna i landet.

Därför kändes det extra bra när hon fick veta att hon var en av 13 deltagare i utställningen.

- Tanken var ju att vi skulle visa hur en psykiskt handikappads liv ser ut. Därför har jag tagit bilder ur min vardag från morgon till kväll.

Bilderna har sammanställts i separata album och när man bläddrar i Linda Östlunds kan man se när hon är ute och motionerar, går ut med hunden eller sitter framför datorn. Bilder som säger mer än ord.

Det finns även bilder från RSMH-lokal i Bollnäs.

- Föreningen är en stor del av mitt liv och betyder mycket för mitt välmående. Här finns många av mina kompisar, säger hon.

Nu är förhoppningen att så många som möjligt kommer in och tittar på utställningen som kommer att hänga fram till den 27 augusti innan den ska skickas vidare till nästa avdelning.

- Vem som helst får komma, det är jättekul om nya människor hittar hit. Här händer det alltid något. Inte minst får man umgås.

Att bli uttagen i utställningen har inte bara inneburit ära. I somras fick samtliga deltagare åka till Stockholm där utställningen ställdes ut på ABF:s 100-års jubileum. En dag som Linda Östlund inte kommer att glömma i första taget.

Mer läsning

Annons