Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En gruslig skolmiljö

/
  • En trist och dammig sandöken. Så barnen  i klass ett på Kilaforsskolan skrev till barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva, som kom och tittade och inte kunde annat än hålla med.

Alla är överens - skolgården ser gräslig ut. Men barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva varken kan eller vill lova några åtgärder.

Annons

Han står i ena hörnet av Kilaforsskolans "fotbollsplan" - en grusig, dammig och ojämn historia. Och mycket riktigt är det noll aktivitet på den ogästvänliga grusytan.

Det är fler än Lahenkorva på plats. Rektorn Anders Wahlstedt är också med i resonemanget, liksom mammorna Maria Brinley och Maria Winqvist. Båda har barn som går oå skolan. Det är barnen i ettan som skrivit och tecknat vad de tycker om skolgården till "dom som bestämmer".

Lahenkorva är en av de "som bestämmer". Så han åkte ut och tittade. Och tyckte:

- Torftigt. Måste säga att det ser torftigt ut. Jag har sett skolgårdar som är betydligt mer trivsamma.

Anders Wahlstedt, rektor sedan åtta år, har praktiskt taget oavbrutet pekat på behoven av förbättringar av utemiljön på skolan och äskat pengar - men fått nobben.

- På senare år har det blivit allt fler incidenter, bråk mellan elever i de yngre ålderskategorierna. Det vill jag skylla på utemiljön. En bra miljö med ordentliga uteredskap och lekställningar stoppar den här typen av dumheter. Jag börjar bli rätt trött på att vi hela tiden får stå tillbaka, säger Wahlstedt.

- Jag tycker att du ska känna dig åtminstone lite hoppfull Anders, säger Lahenkorva. Nu vet jag hur det ser ut här och ska (redan i dag, i samband med barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott) rapportera mina intryck.

- Fint att barnen hörde av sig så jag fick läget klart för mig, säger Jan Lahenkorva. Nu är frågan i alla fall väckt.

Mer läsning

Annons