Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En förebild från Freluga

/

Hallå där Petra Abrahamsson som tillsammans med systern Linda Netsman presenteras som förebilder i boken "Eldsjälar och entreprenörer", om kvinnor som driver kooperativa företag. I boken delar 51 kvinnor med sig av sina erfarenheter och drivkrafter.

Annons

Bilden på bokens omslag visar...

- Ja, det är två systrar från Freluga. Vi blev årets kooperativ i Gävleborg, förra året. Så författarna ringde till oss och frågade oss om vi ville vara med. Att vi var på omslaget var bara en chock! Men på tisdag ska vi på relesefest i Östersund.

Kan du berätta lite om ert företag?

- Det är tredje säsongen vi kör Freluga trädgårdsscen nu. När Linda flyttade hem från Stockholm ville vi göra något tillsammans. Vi startade en designbod och ville dra dit folk, så Linda drog upp lite musikaliska kompisar och hade en spelning. Sen har det gått rasande fort. Till Takida har vi sålt fullt, 950 biljetter. Men det handlar fortfarande om musik med kvalité i ett intimt format. Man tar med sig sin egen stol och picknick, även om vi har försäljning också.

Varför valde ni företagsformen kooperativ?

- Vi är tre syskon (förutom systrarna är även brodern Jacob Abrahamsson med) och alla vi tre hade redan andra företag. Och då ville vi välja en företagsform som passade oss bäst, vilket var en ekonomisk förening.

Mer läsning

Annons