Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En doft av Thailand

/
  • När inte Gen Khlongkhaeo fick något jobb valde hon att starta eget som massör. I det lilla uthuset kommer man in i en annan värld,Foto: ola svärdhagen
  • Gen masserar sin svägerska Eva.

För tre år sedan lämnade Gen Khlongkhaeo Thailand för att flytta till kärleken i Bollnäs. Hon har anpassat sig och trivs i det kyliga klimatet, men det har varit svårt att få jobb. Nu har hon inrett det lilla uthuset utanför radhuset och erbjuder kunderna det hon är bäst på – massage.

Annons

Vi har slagit oss ner vid köksbordet hemma i familjen Khlongkhaeo-Engströms villa i Bollnäs.

Gen berättar att hon träffade sin make Bosse när han var i Thailand för drygt tre år sedan. Hon jobbade på ett av de finare massageinstituten i Kalasin som ligger i den nordöstra delen av Thailand och han såg henne genom fönstret.

Egentligen har hon anpassat sig rätt så väl i det svenska samhället. Det största problemet har handlat om jobb.

Precis som många andra har hon besökt arbetsförmedlingen gång efter annan. Hon har försökt få praktikplats hos olika massörer men inte lyckats och hon har fått nobben av förskolan för att hon inte talar så bra svenska.

Till slut tröttnade hon.

– Det var då jag bestämde mig för att starta eget och göra det jag är bäst på, thailändsk massage. Jag är ju utbildad massör och har fått diplom som visar vad jag kan. Dem har jag hängt upp där ute, säger Gen och pekar mot det lilla uthuset.

– Jag hade tur, utrustningen fick jag köpa av en thailändska som skulle flytta från Söderhamn till Stockholm. Allt det andra har jag köpt i Thailand. Men jag fick låna pengar och betalar skatt gör jag också. Jag vill ju ha en pension också, säger Gen.

Och trots att hon inte hållit på alltför länge börjar hon nu få en trogen kundstock.

– Klart att man önskar sig ännu fler, jag ska ju leva på det här, säger hon ödmjukt.

Mer läsning

Annons