Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevrådet fick inget veta om strejken

/
  • Elsa Zackrisson, ordförande, och Nils Schönning, vice ordförande, visste ingenting om den planerade strejken. Men de håller med om att det får vara nog med besparingar inom skolan.

Elevrådet på Torsbergsgymnasiet har hittills inte varit inblandad i den planerade elevstrejken på måndag. Men de delar uppfattningen om att det inte går att spara mer på skolan.

Annons

Torsbergsgymnasiets elevråd kände inte till Karin Nilsson och Louise Wennerstrands uppmaning om att elever ska gå ut i strejk på måndag.

De går tredje året på skolans samhällsvetenskapliga program och protesterar mot de neddragningar som sker inom skolan.

Droppen som fick bägaren att rinna var när receptionen stängdes.

- För oss kom uppmaningen som en överraskning, vi visste ingenting, säger elevrådets vice ordförande Nils Schönning.

Elevrådet kommer att ha ett möte på fredagen och prata igenom hur de ska ställa sig till strejken. Men personligen håller Nils Schönning med om att gränsen är nådd på besparingssidan.

- Att stänga receptionen är riktigt dumt. De servar oss elever med det mesta. Nu blir vi tvungna att vända oss till lärare och rektorer istället, hur mycket tid kommer inte det att stjäla, undrar han.

Elevrådsordförande Elsa Zackrisson håller med:

- Jag vet inte vilken effekt en strejk kommer att få eller om det överhuvudtaget är rätt att strejka. Men nu får det definitivt vara nog med besparingar. Det är det viktigt att markera för politikerna, säger hon.

I dagsläget är det ingen som vet hur många elever det är som kommer att följa Karin Nilsson och Louise Wennerstrands uppmaning på måndag. Enligt Nils Schönning är känslorna blandade.

En del är helt emot aktionen, andra taggade, medan de flesta tycker att det var fel att lägga ner receptionen men ifrågasätter strejken.

- Det är svårt att säga något om vad som kommer att hända. Det viktigaste är ändå att budskapet når fram, säger Nils Schönning.

Mer läsning

Annons