Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever visar skolarbeten

/
  • Bildläraren Camilla Swärd Hellberg visar Fatma Bilen vid Torsbergsgymnasiets tavla.
  • Granbergseleverna Elin Persson, Amanda Uggla Lingvall, Hanna Lundgren, Emma Palm Tegman, Julia Eriksson och Johan Åberg har gjort den här tavlan. Bildläraren Gun-Inger Frammin är stolt.
  • På söndag startar elevutställningen på Bollnäs konsthall. I år visar elever från Gärdeskolan, Granbergsskolan, Höghammarskolan och Torsbergsgymnasiet sina alster.
  • Självporträtt.
  • Några elever vid Höghammarskolan har arbetat med keramik.
  • Vincents stol, i keramik.
  • Andreas Hansers vid Torsbergsgymnasiet har gjort en egen variant på angeldon.
  • Sofie Knutsson, Höghammarskolan, gillar Kalles kaviar.

En gång om året är det de ungas tur att visa sina konstverk i Bollnäs konsthall. Denna gång har elever från fyra olika skolor tagit fram ett urval av de arbeten de gjort under skoltiden som berört ämnet bild. På söndag öppnar utställningen som pågår i en vecka.

Annons

Ett säkert vårtecken är Konsthallens elevutställning. Varje år visas ungas skolarbeten och besökarna får ta del av vad eleverna gör på sin skoltid. Denna gång är det elever vid Granbergsskolan, Gärdesskolan, Höghammarskolan och Torsbergsgymnasiet som visar allt från skulpturer, målningar och animerad film samt fotografier.

- I arbetet är de fria att vara kreativa och det är fantastiskt att se elevernas arbeten, säger Johan Kock, kulturintendent.

Bildlärarna på de fyra skolorna har alla uppmuntrat eleverna att visa sin konst. Många har först vägrat, men sedan har de gått med på att delta i utställningen.

- Vissa grejer har jag fått tjuvta. Eleven kanske inte vågar visa sin konst, men när jag säger till dem att det är värt att visa för fler, brukar det inte vara några problem. Väl på utställningen är många väldigt stolta och glada för att få visa upp sina arbeten, säger läraren Camilla Swärd Hellberg.

Elevutställningen brukar vara välbesökt och många nyfikna föräldrar, syskon och kompisar blir ofta imponerade av de olika alstren.

Mer läsning

Annons