Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever hotar med strejk

/
  • Karin Nilsson och Louise Wennerstrand har fått nog av de ständiga nedskärningarna inom skolan.

- Vi uppmanar alla elever på Torsbergsgymnasiet att strejka nu på måndag.

Det säger Karin Nilsson och Louise Wennerstrand, som båda går tredje året på skolans samhällsvetenskapliga program.

Annons

Det är de ständiga nedskärningarna inom skolan de vill protestera mot. Det som fick bägaren att rinna över var att skolans reception har stängt.

- Var ska vi nu vända oss när vi undrar över något, säger Karin Nilsson?

Men stängningen av receptionen är bara toppen av ett isberg. Eleverna är missnöjda med att de alltid får höra att det måste sparas pengar.

- Vi sitter i kalla lokaler med tejpade böcker och besparing på besparing läggs på våra utbildningar, säger Karin Nilsson. Nu har vi fått nog, så här kan vi inte ha det längre.

- Det här är ett sätt att markera vårt missnöje, säger Louise Wennerstrand. Vi vill visa att vi inte tycker att det här är okej längre.

- På sätt och vis kan jag tycka att det är bra att eleverna engagerar sig, kommenterar gymnasiechefen Thomas Rotter strejkhotet. Fast det här kanske inte är rätt sätt att göra det på.

Jan Lahenkorva (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, ger sitt stöd till ledningen för Torsbergsgymnasiet. Till nästa år måste hela barn- och utbildningsdelen spara in 32 miljoner och enligt Jan Lahenkorva måste det självklart drabba även Torsbergsskolan.

- Det ligger helt i vår linje att man spar på administration i stället för på pedagoger, säger han. Och jag är helt övertygad om att skolledningen kommer att hitta en lösning på problemet.

Men om inte receptionen på Torsbergsskolan bemannas före måndag går ett okänt antal elever ut i strejk.

- Borde det inte satsas mer på vår utbildning, undrar Karin Nilsson? Är det inte vi som är framtiden?

Mer läsning

Annons