Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever erkänner misshandel

En av de tre elever vid Höghammarskolan i Bollnäs, som har polisanmälts för misshandel av en fjärde elev, är inte längre misstänkt för brott. De två andra har erkänt delaktighet i misshandeln.

Annons

I oktober stängdes tre elever vid gymnasiesärskolan Höghammar i Bollnäs av från undervisningen under två veckor. De polisanmäldes också för misshandel av en annan elev i ett av skolans elevboenden.

De tre eleverna hotades samtidigt av förvisning från skolan i upp till tre terminer – men barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott valde att avvakta med beslut i ärendet tills polisutredningen är klar och åklagaren har tagit ställning till eventuellt åtal.

Polisutredningen är inne i sitt slutskede och åklagaren Sebastian Flodström har ännu inte tagit ställning i åtalsfrågan.

- Men en av de tre är inte längre misstänkt, utan hörs enbart som vittne, säger han. Däremot har de andra två erkänt delaktighet i misshandeln.

Åklagaren hoppas kommun fatta beslut i åtalsfrågan inom i de närmaste veckorna.

Under tiden är de tre polisanmälda eleverna tillbaka på skolan, som har förstärkt på personalsidan. Den misshandlade pojken praktiserar för närvarande på en arbetsplats i sin hemkommun.

Mer läsning

Annons