Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevarbeten uppmärksammades

/
  • Bjuder på nya förpackningar. Erik Noréus, Nils Johansson, Karin Wisselinck och Valentina Veronesi har gått igenom alla Bull-Olles förpackningar, från matbröd, ostkaka, fikabröd och paltbröd till bjudkola och gjort ny design på dem.

Tårtkalas, blommor och hurrarop – det blev en festlig skolavslutning för förstaårseleverna på Idévärlden i går. Under våren har alla eleverna arbetat med att förstärka ett lokalt företags grafiska profil och i går korades vinnarna – Valentina Veronesi, Nils Johansson, Erik Noréus och Karin Wisselinck – som uppdaterat Bull-Olles layout.

Annons

Under sex veckor har de 30 eleverna vid Idévärlden i Bollnäs arbetat nära lokala företag för att uppdatera deras grafiska profil. En kurs som går under benämningen "Lärande i arbete" där eleverna delats upp i sex olika grupper för att inleda ett samarbete med sex företagare på orten.

- Det här har vi gjort i många år och det är viktigt för eleverna att få jobba mot verkliga uppdragsgivare. Samtidigt är det här lokala företag som aldrig annars skulle ha resurser att anlita en etablerad reklambyrå, säger Karin Sandström, lärare på Idévärlden.

På torsdagen hade eleverna en presentation om vad de gjort och inbjudna var förstås representanter från de lokala företagen Kesam, Friskordia, Mobackes trädgårdscenter, Hälsingerör, Träslottet samt Bull-Olles.

Mer läsning

Annons