Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev förvisas från Höghammar

En 18-årig elev vid Höghammarskolan i Bollnäs har förvisats från skolan i drygt ett år framåt – efter misshandel av andra elever och personal.

Annons

Den 18-årige eleven – som är polisanmäld för misshandel – stängdes av från särskolan i måndags – och på torsdagen beslutade barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott om förvisning fram till jullovet 2010.

- Det handlar om upprepade händelser, varje dag och varje vecka. Vi bedömer att en förvisning är helt nödvändig, säger särskolechefen Kjell Gyllenswärd.

I oktober polisanmäldes tre andra elever vid skolan för grov misshandel av en fjärde elev. Skolan ville förvisa även de eleverna från skolan – men arbetsutskottets beslut blev att avvakta med beslut tills polisutredningen är klar och eventuellt beslut om åtal har fattats.

I väntan på detta är de tre nu tillbaka på skolan, medan den misshandlade eleven har fått tillfällig praktik i sin hemkommun.

- Skillnaden i det fallet är att skolan nu säger sig kunna garantera säkerheten för andra elever och personal, säger nämndens ordförande Jan Lahenkorva (S). Därför vill vi avvakta åklagarens beslut. Men jag har full förståelse för om den drabbade eleven och hans föräldrar inte känner sig trygga med detta.

Mer läsning

Annons