Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomichefen kvar i Bollnäs

/

Kommunens ekonomichef Kjell Öhrström tar tillbaka sin uppsägning och stannar i Bollnäs.

Det innebär att han tackar nej till en månadslön på 87 000 kronor i Stockholm – 20 000 mer än han nu får i Bollnäs.

Annons

Kjell Öhrström anställdes som ekonomichef i Bollnäs sommaren 2009. Han kom då från ett jobb som avdelningschef för ekonomi och finans vid Stockholms läns landsting.

Tidigare i år började hans förra arbetsgivare agera för att få honom tillbaka till Stockholm. Och för en månad sedan tackade han ja till en nyinrättad tjänst som planeringschef vid landstinget där.

Hans tjänst som ekonomichef annonserades ut, men i förra veckan avbröts rekryteringen.

- Vi har förhoppningar om att få behålla Öhrström, motiverade kommunchefen Leopold Stoltz. Kjell Öhrström själv beskrev sig i det läget som "reserverat lyssnande".

Nu har han lyssnat färdigt – och bestämt sig för att bryta avtalet om det nya jobbet i Stockholm.

- Jag tackade ja till det för att jag ville ha mer utmaningar. Nu har jag fått dom här i stället, säger han.

Diskussionerna med kommunchefen har lett till att Kjell Öhrström får vidgade arbetsuppgifter inom administration och organisation i Bollnäs.

Enligt anställningsavtalet med Stockholms läns landsting skulle månadslönen bli 87 000 kronor. Nu får han en ökning i Bollnäs också nästa år – till 67 000 kronor.

- Vi kunde inte konkurrera med lönen, men med lika intressanta arbetsuppgifter, säger Leopold Stoltz – som är mycket nöjd med att ekonomichefen stannar kvar i Bollnäs och konstaterar att både medarbetare och politiker håller med.

Mer läsning

Annons