Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter rånet är Kim osäker på om hon kan fortsätta driva butiken

/
  • Kim Nguyen är osäker på om hon kan fortsätta driva sin butik.
  • I tre år har Kim Nguyen drivit jourlivsbutik på Granbergshöjde.
  • Efter rånet orkar inte Kim Nguyen arbeta lika mycket som tidigare.

I tre år har Kim Nguyen haft sin jourlivsbutik på Granberg. Trots långa arbetsdagar och små vinstmarginaler har hon utan tvivel bedrivit verksamheten. Men efter rånet är allt ställt på ända.

Annons

Det är eftermiddag och en dryg vecka sedan rånet mot Kims jourlivs. Då, strax innan stängning, kom två män in i butiken. De sparkade upp ytterdörren hårt och dolde sina ansikten. En av männen kom in bakom kassan och höll en kniv mot Kim Nguyen hals.

Läs mer: Två män rånade butik under fredagskvällen i Granberg i Bollnäs

– Jag blev jätterädd och först kunde jag inte säga någonting alls. Men efter ett tag sa jag "gör mig inte illa, för min affär har övervakningskameror, berättar hon.

Männen fick då bråttom ut ur butiken och försvann med tobak och en mindre summa pengar. Trots rädslan sprang Kim efter för att se åt vilket håll de försvann.

Nu är allt till synes som vanligt inne i butiken, men inte för Kim. Händelsen har påverkat henne mycket.

– Efter rånet mår jag inte bra, efter några timmar här blir jag trött och måste vila. När mina barn är hos mig hjälper de mig efter skolan så kan jag gå hem, berättar hon.

Läs mer: Polisen letade narkotika i bostad – grep man som misstänkt för rån

Värk i axlarna efter en olycka för ett par år sedan har blossat upp igen och hon har svårt att koncentrera sig.

– Det här har fått mig att tappa kontrollen, säger hon och pekar mot kyldisken.

Där står mjölktetrorna mycket trängre än annars eftersom Kim gjort en felbeställning. Ibland har hon svårt att minnas om kunder betalat eller inte.

Eftersom hon är egenföretagare med små vinstmarginaler blir det tufft ekonomiskt nu när hon inte orkar hålla öppet hela dagarna. Att anställa någon finns det inget utrymme för.

– Efter rånet är jag rädd och orolig och på nätterna kan jag inte sova. Om jag hör något ljud blir jag jättespänd.

Men det finns ljusglimtar. Tre personer misstänks nu vara inblandade i rånet och i fredags begärdes en av dem häktad.

Läs mer: 22-åring häktad för rånet mot Kims jourlivs på Granberg

Kim har också fått mycket stöd från sina kunder.

– Folk på Granberg är jättesnälla och visar att de tycker om mig. De ger mig blommor, kramar och pratar. Det gör mig varm i hjärtat.

Kim har lagt ner mycket arbete i sin butik som har öppet alla dagar i veckan. Tills alldeles nyss busspendlade hon nästan tre timmar om dagen för att ta sig dit. Nu bor hon på Granberg sedan en månad.

– Jag vill själv tjäna mina pengar och har haft många jobb. I sju år var jag bagare, sedan blev jag arbetslös i två månader och då hittade jag den här butiken, berättar hon.

Hon har haft tankar på att bygga ut Kims jourlivs och göra sittplatser så att kunderna slå sig ner för en fika, men just nu känns det avlägset. Frågan är i stället om hon ens kan ha kvar sin affär på sikt.

– Eftersom jag inte orkar jobba som förut vågar jag inte säga hur det blir.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning