Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebba simmar för att bli stark igen

/
  • Flytvästen gör att dvärgschnauzen Ebba belastar kroppen minimalt under simträningen. I en minut simmar hon, sedan blir det vila. Allt upprepas tre gånger.
  • Flytvästen gör att dvärgschnauzen Ebba belastar kroppen minimalt under simträningen. I en minut simmar hon, sedan blir det vila. Allt upprepas tre gånger.
  • Berit Bodin och Torbjörn Johansson hjälper dvärgschnauzern Ebba med simträningen. Matte Ellen hejar på.
  • Berit Bodin är certifierad fysioterapeut för hundar. Nu ska dvärgschnauzern Ebba simträna, något som är viktigt när hon är nyopererad.
  • - Kom igen Ebba, det här klarar du! Matte Ellen Johansson från Delsbo peppar den nyopererade hunden Ebba att simma lite till.
  • Skönt med massage, tycker Ebba. I februari drabbades dvärgschnauzern Ebba för en korsbandsskada och nu efter operationen ska hon träna för att bli frisk.
  • Makarna Johansson från Delsbo, Ellen och Torbjörn låter Ebba, 11 år, simträna en gång i veckan i Bogården.
  • Berit Bodin masserar Ebba.
  • Berit Bodin har startat Utomskogens hundcenter i Bogården utanför Vallsta.

Hundar har alltid haft en speciell plats i Berit Bodins hjärta. Som certifierad fysioterapeut för hund har hon möjlighet att hjälpa vovvarna ännu ett steg till bättre hälsa.

Genom det nystartade företaget Utomskogens hundcenter har Berit Bodin låtit bygga en simbassäng för hundar där nyopererade jyckar får chansen att rehabträna och övriga vovvar kan simma för att hålla god form.

Annons

- Tanken är att veterinärer ska kunna remittera hundar till mig för simträning. På vissa ställen i södra Sverige vägrar veterinärer att operera hundar om inte ägarna lovar att satsa på rehabilitering efteråt. Hundarna får en bättre prognos att bli friska om de simtränar, säger Berit Bodin.

Det plaskas friskt från bassängen där elvaåriga dvärgschnauzen Ebba simmar. Runt kroppen har hon en flytväst och husse Torsten Johansson och Berit håller i varsin ände av en lina. Matte Ellen hejar och peppar sin hund. Det är andra gången familjen Johansson från Delsbo åker till Bogården utanför Vallsta för rehabträning.

- Korsbandet gick av på Ebba i februari. I början av mars opererades hon och nu är stygnen borta. Nu är det dags för henne att börja träna upp musklerna igen och veterinären tipsade oss om att åka hit, säger Ellen Johansson.

Efter fem träningstillfällen ska veterinären kolla upp henne igen.

- Man kan säga att 30 minuters simträning för en hund motsvarar en cykelrunda med hunden på två mil, säger Berit och lyfter upp Ebba ur bassängen.

Om en vecka är det dags igen, då blir det nya tag för Ebba.

Mer läsning

Annons