Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt att lösa ut tekniske chefen

/

Att lösa ut den tekniske chefen Torbjörn Falkeborn från hans tjänst skulle kosta Bollnäs kommun minst 2,4 miljoner kronor. Det motsvarar tre årslöner plus sociala avgifter.

Med fyra årslöner blir notan 3,2 miljoner.

Annons

Enligt de inblandade i samtalen finns det dock ännu ingen uppgörelse.

- Samtal förs, men mer än så kommenterar jag inte, säger kommunchef Leopold Stoltz.

- Vi har haft diskussioner, säger Torbjörn Falkeborn kortfattat.

Efter den kritik som riktats mot tekniska förvaltningen och fastighetsgruppen bedömer flera kommunala tjänstemän det som uteslutet att Torbjörn Falkeborn kan stanna som förvaltningschef och chef för fastighetsgruppen.

Alternativet för Torbjörn Falkeborn är eventuellt något utredningsuppdrag i kommunen, en möjlighet som också ska ha lagts fram.

En uppgörelse väntas den närmaste tiden.

Torbjörn Falkeborn har en tills vidareanställning som teknisk chef utan att ha någon grundtjänst i botten. Han har alltså inte motsvarande skyddsnät som andra chefer fått genom nya chefsavtal.

För att slippa lösa ut Torbjörn Falkeborn kan kommunen erbjuda något kvalificerat utredningsuppdrag. Falkeborn, som också är uppväxt i Bollnäs, är utbildad civilingenjör vid KTH i Stockholm. Han har tidigare arbetat åt bland annat Bollnäs Bostäder och åt Luftfartsverket vid Arlanda.

- Han är uppskattad av många för sin kompetens och sin lugna saklighet. Men på något sätt tycks personkemin med Leopold Stoltz inte stämma, säger en tjänsteman.

De senaste åren har kommunen sparkat eller omplacerat flera toppchefer. Till dem som fått sluta sedan 2005 hör exempelvis förre kommunchefen Nils Detlofsson, förra socialchefen Margareta Lundberg och tidigare barn- och utbildningschefen Bertil Lundquist.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons