Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drogmöte med rollspel

/
  • Elever från Torsbergsgymnasiets omvårdnadsprogram inledde kvällen med ett rollspel om drogmissbruk

Arrangörerna hade hoppats på fullt hus, när föräldrar i Kilafors, Västansjö och Segersta bjöds in till drogformation i Biografteatern häromkvällen.
- Man kan undra om de flesta barn och ungdomar i Kilaforsområdet är provrörsbarn, kommenterade Olle Andersson när han hälsade cirka 30 vuxna välkomna.

Annons

Inför sommaren – när många ungdomar kommer i kontakt med alkohol och andra droger – ville föreningarna Hanebo byavakt och Nattvandrarna i Kilafors informera föräldrarna till elever i klasserna 6–9 om droger och missbruk. Och Olle Andersson, som representerade arrangörerna vid mötet, passade också på att efterlysa fler föräldrar som nattvandrare.

De föräldrar som inte kom, missade ett uppskattat rollspel som elever från Torsbergsgymnasiets omvårdnadsprogram i Bollnäs svarade för – och som bjöd på både skratt och allvar. Det handlade om "en normal fest med ungdomar" som slutade med en dödlig överdos för en tonårstjej.

- Peppa era ungdomar att våga säga nej, var ett viktigt budskap till föräldrarna.

Polisen Torbjörn Bolkéus medverkade vid mötet.

- Lägg krutet på alkoholen och se till att era ungdomar inte börjar dricka för mycket och för tidigt. Alkohol är inkörsporten till droger, sade han bland annat.

 

Mer läsning

Annons