Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dressmann flyttar – ny butikskedja på gång?

/

Under våren kommer Dressmann att lämna sina gamla lokaler på Västra Stationsgatan i Bollnäs. Ny adress blir på Långgatan, i gamla Prixhuset mitt emellan Lindex och Kappahls butiker.

Annons

Den norskägda butikskedjan Dressmann, med herrkläder som sin specialitet, anser alltså att de nya lokalerna är bättre. Eller är det möjligen läget, med Kappahl, Lindex och snart även MQ i den omedelbara närheten som lockar?

– Den nya lokalen är snäppet större och lämpligare utformad än vår tidigare, säger Dressmanns regionchef Linus Johansson. Den passar helt enkelt bättre för vårt butikskoncept.

Hyreskontraktet är undertecknat men exakt när flytten blir av är oklart.

– Jag kan inte säga mer i nuläget än att det blir någon gång under våren, säger Linus Johansson.

Läs även: Stor klädkedja öppnar i Bollnäs

Peter Amundsson är fastighetsförvaltare för Linnbro Förvaltning AB som äger Dressmanns nuvarande lokaler. Men han oroar sig inte särskilt mycket över att tappa en hyresgäst.

– Vi förhandlar just nu med en jätteintressant hyresgäst som vill ta över, säger Peter Amundsson. Även det är en stor butikskedja som erbjuder något som just nu inte finns i Bollnäs.

– Jag tror att det skulle bli jättebra, både för oss och för Bollnäs, fortsätter han.

Läs även: Flera förändringar i Bollnäs centrum

Linnbro äger också lokalen bredvid Intersport, där tidigare Sax och Tyger höll till. Den har stått tom ett tag men även där är en hyresgäst på väg in.

– Den hyresgästen ska syssla med kroppsvård, berättar Peter Amundsson. Vi skrev kontrakt strax före jul.

Det är inte länge sedan det gapade tomt i många av skyltfönstren i Bollnäs centrum, men nu finns det inte mycket kvar av de tomma fönstren.

– Det är angenäma bekymmer vi har nu, säger Peter Amundsson. Att allt fler letar efter lokaler i Bollnäs.

Läs även: Vad händer i centrum?

Mer läsning

Annons