Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömdes för narkotikabrott

En Bollnäsman har dömts till dagsböter för narkotikabrott. Dels för att ha använt kokain och dessutom för att ha haft en mindre mängd torkad svamp som innehöll narkotikaklassade ämnen.

Annons

Måndagen den 28 november i fjol, kallades en polispatrull till Läroverksgatan i Bollnäs på grund av ett lägenhetsbråk. Väl på plats upplevde poliserna att en av de närvarande i lägenheten, den nu dömde mannen, visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika.

Hans humör växlade kraftigt och han hade dimmiga röda ögon. Dessutom hittades en väska i lägenheten som innehöll en haschpipa och en påse med ett misstänkt innehåll. En väska som enligt den 26-årige mannen tillhörde honom.

Efter händelsen har den misstänkte i förhör erkänt att han ägde väskan med påsen som vid analys konstaterats innehålla en påse med torkad svamp som innehöll narkotikaklassade ämnen. Han har även erkänt att han använt narkotika innan händelsen, även om han själv säger att det var hasch och inte kokain som polisens prover tyder på.

Tingsrätten har nu avkunnat sin dom mot 26-åringen som får betala 100 dagsböter på vardera 150 kronor för två fall av narkotikabrott. Han får dessutom betala 600 kronor till staten för kostnader för provtagning och analys, samt 500 kronor till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons