Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för restaurangbrand blir kvar i häkte

/
  • Branden i restaurang Akropolis i Bollnäs anlades den 10 februari 2015.

Den nya rättegången om mordbranden på restaurang Akropolis i Bollnäs är avslutad.

Annons

Hovrätten i Sundsvall har under fyra dagar tittat på de inspelade förhören från rättegången i tingsrätten. Dessutom har tre nya vittnen förhörts, om detaljer kring telefonsamtal från en av de dömda och om den andre mannen använde en viss bil vid tidpunkten för branden.

Det var den 10 februari som det brann i restaurang Akropolis i Bollnäs. Ovanpå restaurangen finns förutom kontor även tre bostäder, där människor befann sig när branden upptäcktes.

Två män med koppling till restaurangen dömdes i tingsrätten i somras. En av dem dömdes till fyra års fängelse för mordbrand och den andre till ett och ett halvt års fängelse för medhjälp till mordbrand.

Tingsrätten skrev i domen att duon hade tät telefonkontakt vid tiden innan och direkt efter branden, att medhjälparens mobiltelefons position visade att han befann sig i området, och att de haft ett gemensamt intresse av att restaurangen skulle brinna.

Båda har hela tiden nekat till brott och överklagade i hopp om en friande dom.

– Vi är bestämda på att min klient ska frikännas. Det finns inget riktigt bevis på att han är inblandad. Han har åkt bil i Bollnäs och pratat i telefon med den andre misstänkte och det är inte brottsligt, säger advokat Jan-Åke Nyström, som försvarar mannen som dömts för medhjälp.

Mannen som dömdes för mordbrand har hävdat att han utsattes för rån och utpressning och att det är de personerna som tänt eld på restaurangen.

Han har varit inlåst i häkte sedan i april. När rättegången avslutades på fredagen beslutade hovrätten att han ska vara fortsatt häktad.

Åklagaren har yrkat på att tingsrättens dom ska gälla.

Hovrättens dom meddelas den 21 september.

Läs mer: Här hittar du fler artiklar som vi skrivit om Akropolisbranden

Mer läsning

Annons