Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dieseltjuvar filmades

Ett gäng dieseltjuvar blev av med sin pump när de tvingades fly. Ett annat gäng filmades när de slangade diesel på tippen.

Annons

Den första anmälan rör en dieselstöld den 6 augusti. Då stack tjuvarna iväg från en pågående slangning från en lastbil på Industrigatan i Bollnäs. Det sedan de blivit påkomna.

Kvar på platsen lämnade de dock pumpen som de använde för att stjäla dieseln. Enligt anmälan till polisen inträffade händelsen klockan 18 och 20.

Trots att tjuvarna lyckades smita snappades registreringsnummer på åtminstone en av bilarna de använde upp. Bilarna de färdades i ska vara en mörk Audi och en vit minibuss.

Den andra händelsen rör en anmälan om en stöld på lördagskvällen den 4 augusti. Då filmades några okända män medan de stal diesel ur en grävmaskin och en dumper på avfallsanläggningen i Bollnäs, enligt anmälan till polisen.

Anmälan är gjord av maskinens ägare och det är oklart hur männen tog sig in på tippen vid stöldtillfället, mellan klockan 22 och 22.30. Totalt ska cirka 300 liter ha försvunnit från maskinerna på tippen.

Mer läsning

Annons