Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det grävs för nya tider även på Stadshustorget

/
  • Även på Stadshustorget har grävskoporna satt tänderna i asfalten.

Det är inte bara på Brotorget som det grävs för fullt just nu. Även på Stadshustorget har grävskoporna rivit upp en del av asfalten.

Annons

Det är trottoaren utanför stadshusets annex som har grävts upp och det görs för att göra en handikappanpassad ramp till butikslokalerna i fastigheten, det vill säga Musikaffärn och den lokal där tidigare Oves Radio höll till.

Läs också: Stadshustorget byggs om

– Den ena av lokalerna står ju tom just nu, säger Per-Erik Karlsson som är stadshusets fastighetschef.

Läs också: Vad händer i centrum

– Vi tänker försöka hyra ut lokalen där Oves Radio låg tidigare och ska vi göra det måste vi anpassa oss till de krav på ramper som finns i dag, fortsätter han.

Han berättar att det har varit flera intressenter som hört av sig angående den lokalen, men ännu har ingen riktigt het spekulant dykt upp.

Läs också: Nya hyresgäster

Vad gäller fastighetens övervåning så sitter fortfarande delar av socialförvaltningens personal där. De skulle egentligen flytta med upp till Sävsbergsskolan sedan den blir färdigrenoverad, men förvaltningen kan nu behöva behålla lokalerna längre.

– Med tanke på dagens flyktingströmmar verkar socialförvaltningen behöva utöka sin personal och då behöver de nog ha kvar de här lokalerna, säger Per-Erik Karlsson.

Mer läsning

Annons