Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den anhållne har skyddat en av de häktade förut

Mannen som anhållits för skyddande har brottsling har tidigare begått brott tillsammans med en av de häktade och hållit tyst i förhör om vems hans kumpan var.

Annons

Den anhållne dömdes i augusti 2009 för ringa narkotikabrott och rånet mot BK-kiosken i Bollnäs. Rånet utfördes tillsammans med två andra personer. Den nu anhållne mannen var den förste som greps för rånet och han höll i förhören tyst om vilka han utfört brottet tillsammans med. Så småningom visade det sig att en av rånarna var en av de häktade männen. Den tredje rånaren har inte blivit identifierad.

Mannen skulle på onsdag ställas inför rätta för inbrottsförsök i ett fritidshus i Alfta i maj, ett brott som ska ha utförts tillsammans med kumpanen från rånet mot BK-kiosken och en annan man. Den förhandlingen mot den anhållne ställs nu in.

Om den anhållne har skyddat en eller flera av de häktade männen och hur brottet har utförts vill inte spaningsledare Sune Nordh uttala sig om. Men lagtexten säger att "Om någon döljer den som förövat brott, hjälper honom eller henne att undkomma, undanröjer bevis om brottet eller på annat dylikt sätt motverkar att det uppdagas eller beivras, döms för skyddande av brottsling till böter eller fängelse i högst ett år."

Mer läsning

Annons