Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt om fritidsledare i Rengsjö

Ett medborgarförslag om fritidsledare till ungdomsgården i Rengsjö, ledde till en engagerad debatt i kommunstyrelsen i Bollnäs häromdagen. Men några löften från kommunens sida blev det inte.

Annons

Föreningen Rengsjö Framtid har drivit en ungdomsgård med ideella krafter en kväll i veckan i drygt två år – men nu hotas verksamheten av nedläggning i brist på fler vuxna som engagerar sig.

I ett svarsförslag från kommunstyrelsens utskott för kultur- och internationella frågor, sägs att Rengsjö Framtid har gjort ett berömvärt arbete för ungdomarna i Rengsjö, men att det saknas resurser för att stödja verksamheten – och att det inte heller har gått att frigöra utbildad personal.

- Principen är att det ska finnas fritidsgårdar i kommunens regi på orter med högstadium. Och om kommunen ska tillhandahålla personal, ska det vara utbildade fritidsledare, sa utskottets ordförande Ingrid Hammarberg (FP).

Oppositionen, där Ingvar Persson (M) var flitigaste debattören, ansåg att det är helt rimligt att Rengsjö – som kommunens tredje tätort utanför centralorten – borde kunna få en fritidsledare tre timmar i veckan. Det ansåg samtliga politiker från M, BP, C, KD och SD – och reserverade sig mot majoritetsbeslutet att anse medborgarförslaget besvarat.

Mer läsning

Annons