Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ha bort olycksdrabbad korsning

/
  • Viaduktkorsningen har varit olyckadrabbad. Nu vill Bollnäs kommun göra något åt den.

Den södra korsningen vid Viadukten bör åtgärdas.

Nu lyfter kommunledningen frågan till Region Gävleborg.

– Den är krånglig, obehaglig och otydlig, säger Göran Unger, strategisk planerar i Bollnäs kommun.

Annons

I en skrivelse uppmanar Region Gävleborg, vars uppgift är att svara för regionala utvecklingsfrågor, samtliga kommuner i länet att ge förslag på vilka infrastrukturella åtgärder som bör prioriteras, med särkilt fokus på besöksnäringen.

Bollnäs kommun har skickat in ett två A4-papper långt svar. En åtgärd som lyfts är den olycksdrabbade viaduktkorsningen, där Nygatan möter riksväg 83.

– Vi vill ha en tydligare infart till stadens centrum och bättre åtkomst till rastplatsen vid Vågen. Det bör göras en ordentlig utredning för att ta fram ett bra alternativ, säger Göran Unger, som arbetar med övergripande infrastrukturella frågor åt kommunen.

Enligt Göran Unger vill Bollnäs kommun markera att det här är en viktig prioritering, både för besöksnäringen och trafiksäkerheten. De ska även försöka få korsningen prioriterad i den infrastrukturella länsplanen.

– Att göra en bra lösning kommer att bli dyrt, därför kan det behövas samfinansiering av kommunen, Region Gävleborg och Trafikverket.

Region Gävleborgs avsikter är att ta upp samtliga synpunkter som kommunerna lämnat in för diskussion med Trafikverket, för att se vilka åtgärder som kan förverkligas.

Mer läsning

Annons