Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ge barn en meningsfull fritid

/
  • Emelie Hansson och Lina Persson är tjejerna bakom företaget Knattekul UF, som de driver genom Ung Företagsamhet.
  • Det ska vara roligt att röra på sig, tycker Lina Persson och Emelie Hansson, som nu drar i gång ett UF-företag som ska aktivera barn.
  • Lina Persson och Emelie Hansson har fått fin respons från idrottsföreningar och klubbar runt om i Bollnäs.

Idén är enkel – barn ska få en meningsfull fritid samtidigt som stans idrottsföreningar ska få en chans att visa upp sig och kanske få fler aktiva. Möt Lina Persson och Emelie Hansson bakom det nystartade företaget Knattekul UF.

Annons

Lina Persson och Emelie Hansson går sista året på ekonomiprogrammet på Hälsingegymnasiet i Bollnäs och har just startat företaget Knattekul UF. Affärsidén är att erbjuda tjugo barn i åldrarna 6 till 9 år chansen att delta i olika aktiviteter på fritiden. Totalt tio träffar med varierande innehåll planeras.

– Jag hade praktik på skolan i Rengsjö och märkte att många barn inte hade något speciellt att göra på fritiden. Det är ju synd med tanke på vilket rikt föreningsliv som finns här, säger Emelie Hansson.

Tjejerna har också märkt att många idrottsklubbar har problem med föryngringen.

– Någon klubb hade lagt ner verksamheten för barn, just för att intresset var så svalt, säger Lina Persson.

Läs även: Bollnäs bästa UF utsågs

Det vill Knattekul UF ändra på. Tjejerna ska ta med de 20 barnen till 10 olika evenemang som idrottsföreningar och andra fritidsklubbar anordnar.

– Det blir bland annat en scoutträff, vi ska testa handboll, besöka klätterväggen i Höghammarhallen och senare i vinter ska vi åka slalom i Bollebacken. Vi ska ordna så att utrustning finns att låna. Det blir olika aktiviteter och förhoppningen är att barnen ska hitta något som passar dem så att de fortsätter sedan, på egen hand, säger Lina Persson.

– Vi har fått fin respons från idrottsföreningar och olika klubbar. De är glada att vi ska komma med fler barn så att de får chans att visa upp sig, säger Emelie Hansson.

Just nu håller Knattekul UF på att marknadsföra sig på skolor för att få nyfikna barn att haka på. Antalet platser är satt till 20, och det är först till kvarn som gäller.

Läs även: De är Bollnäs ivrigaste UF-företagare

Läs om fler UF-företagare: Datorerna går varma i hallen

Mer läsning

Annons