Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill bli rektor i Bollnäs – vi har hela listan

/
  • Förvaltningschef Kajsa Mellner Daxberg har inte hunnit gå igenom ansökningarna än.

11 personer har sökt de utlysta rektorstjänsterna i Bollnäs kommun.

Annons

I måndags gick ansökningstiden ut för jobben som rektor på nya Alirskolan och Granbergsskolan, som till hösten blir en F-6-skola. Sammanlagt 11 personer har sökt tjänsterna, varav fem personer har sökt båda.

Läs också: Så blir Alirskolan – Se 3D-skiss

Av de sökande är det bara tre kandidater som arbetar eller tidigare har arbetat som rektor: Jonny Bodin som i dag är rektor och förskolechef på Växsjö byskola, Sibba Hanell som tidigare arbetat som rektor på Gotland men nyligen påbörjat en tjänst som chef för modersmålslärarna och samordnare för nyanlända i Ljusdals kommun, samt Micael Lingh, som i dag är biträdande rektor på Granbergsskolan.

Läs också: Jonny Bodin tackar nej till rektorstjänst på Björktjära

Förvaltningschef Kajsa Mellner Daxberg säger att det är för tidigt att uttala sig om huruvida barn- och utbildningsförvaltningen är nöjda med de ansökningar som kommit in eller om ansökningstiden förlängs.

– Vi har inte hunnit gå igenom ansökningarna än, säger hon.

När Bollnäs kommun förra året sökte rektor till Björktjäraskolan annonserade man till exempel ut jobbet i tre omgångar, innan det till slut gick till Tommy Lindvall – som inte ens sökt det.

Läs mer: Lindvall blir rektor med rekordlön

Måste de som jobben går till ha arbetat som rektor tidigare?

– Nej, det är inte ett formellt krav. Vi väger in i helheten för varje individ vi tittar på. Däremot har vi som krav när någon kliver på ett rektorsjobb att den ska gå en rektorsutbildning. Det är en treårig akademisk utbildning vid något av lärosätena, säger Kajsa Mellner Daxberg.

Läs också: Bollnäselever pluggar extra på sportlovet

Mer läsning

Annons