Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De sliter på badplatsen

/

Än är kanske inte badsäsongen här. Men när värmen anländer kommer Karlslundsbadet att vara i toppskick – tack vare kommunens sommarjobbare.
– De har varit extremt duktiga, säger anläggningschefen Björn Lans.

Annons

I år har Bollnäs kommun storsatsat på feriearbeten för ungdomar. Omkring 160 har i sommar fått möjlighet att skaffa sig erfarenheter på arbetsmarknaden och chans att tjäna lite extra pengar.

Lejonparten av sommarjobben är inom äldreomsorgen, men kommunen har även ordnat platser inom förskola/fritids samt parkskötsel och badplatser.

Ungdomarna Mattias Dahlberg, Caroline Morin, Abdikarim Mahamed, Filip Munter och Joel Magnusson har under två veckors tid haft uppdraget att fräscha upp Karlslundsbadet.

– De har varit extremt duktiga och gjort en riktig insats, med synbart resultat, säger Björn Lans, anläggningschef på Bollnäs sporthall, med ansvar för kommunens badplatser i tätorten.

Hopptornet har målats om, stranden har rensats från ogräs och omklädningsrummen har fräschats till.

– Det är riktigt roligt att kunna göra det här badet fint. Bortser vi från fjolårets tråkigheter med vattenkvaliteten är det en riktig pärla, säger Björn Lans.

Caroline Morin är glad att ha fått möjligheten att jobba i sommar.

– Det är roligt att få vara ute och jobba på sommaren, säger hon.

Förutom belöning i form av pengar ser Filip Munter flera andra fördelar.

– Vi har fått mycket erfarenhet av det här. Vi har läst oss mycket nytt och dessutom fått bra erfarenheter att visa upp nästa gång vi söker jobb, säger han.

Tyvärr kommer badets kiosk inte att vara öppen i sommar. På grund av förra sommarens bakteriefyllda vatten och osäkerheten inför årets badsäsong har det varit svårt att hitta någon som vill driva verksamheten.

Enligt kommunens senaste provtagningar ska det emellertid inte vara några problem med vattenkvaliteten vid Karlslund.

– Vi kommer att följa utvecklingen under hela badsäsongen och ta kontinuerliga prover varje vecka, sa miljö- och hälsoskyddsinspektör Elisabet Walldén i mitten av juni.

Mer läsning

Annons