Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fixade 200 presenter till fattiga barn

/
  • Hanna Jansen och Leontine Lundin valde bort det vanliga skolarbetet under elevens val-lektioner. I ställe har de samlat ihop 200 presenter till barn i Polen.Ester Åkerström som också arbetat med projektet saknas på bilden.

Kartonger med kläder, skolmaterial och hygienartiklar har skänkts från tre skolor och en förskola. Tre elever i årskurs åtta har hållit i trådarna. I slutet av juni skänks lådorna till barn i Polen.

Annons

- Polen har pengar, men det finns fattiga områden, berättar Leontine Lundin.

Sedan innan jul har Leontine Lundin, Hanna Jansen och Ester Åkerström, som går i åttan på Arbråskolan, på helt eget initiativ valt att arbeta med att samla in paket under sina elevens val-lektioner.

Varje kartong har smyckats med presentpapper och innehåller ett klädesplagg, en leksak, skolmaterial och hygienartiklar. Några av lådorna har tjejerna själva gjort i ordning, men de allra flesta har skänkts från elever och lärare på skolorna i Arbrå, Vallsta och i Söräng. Även från förskolan i Vallsta kommer några paket.

Projektet började lite trögt. Men efter årsskiftet när de fick kontakt med Rotary som finansierar och organiserar frakten av lådorna till orten Bochorzew. På plats i Polen har de en kontaktperson som ska dela ut lådorna.

- Men förhoppningsvis kommer vi att följa med till Polen, säger Hanna Jansen.

Mer läsning

Annons