Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De boende ovanpå Akropolis berättar om brandkvällen

/

Tre personer bor ovanpå restaurang Akropolis. Inför tingsrätten berättade de om kraftig bensinlukt och om personer de såg utanför restaurangen innan det började brinna.

Annons

Eftermiddagen i rätten ägnades åt förhör med de tre målsägande, de som bodde ovanpå restaurangen när den brann och som hade kunnat brinna inne om det hade gått riktigt illa.

Det första vittnet berättade att han började känna kraftig bensinlukt vid 22-tiden den aktuella kvällen och blev orolig över vad som var på gång.

­– Jag gick ut med soporna för att kunna se vad som var på gång.

Han såg inget ute, men när han kom tillbaka till sin lägenhet luktade det fortfarande starkt och han observerade gatan från sitt fönster. Efter en stund såg han två personer och en bil. Han såg också de två personerna gå in i restaurangen.

En annan boende var vid 22-tiden ute och gick med sin hund. Hon såg då två personer som hon uppfattade som personal som lämnade restaurangen. När hon var hemma igen och hade lagt sig för natten reagerade även hon på kraftig bensinlukt.

– Jag gick upp och öppnade fönstren för att försöka lista ut vad det var.

Även den tredje boende reagerade på bensinlukt vid 22.50-tiden.

– Då gick jag till toaletten och där luktade det jättemycket. Det brukar komma upp matos från restaurangen där. Då förstod jag att det kom från restaurangen och tänkte att nu är det Akropolis tur, för det hade ju brunnit på Hörnet omkring en månad tidigare.

Alla tre hann ut ur sina bostäder utan att skadas, men på åklagarens fråga sa de att de i dag inte trivs lika bra i sina bostäder som de hade innan branden.

Rättegången fortsätter under tisdag, torsdag och fredag.

Mer läsning

Annons