Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De anordnar konsert för cancersjuka barn

/
  • Clara Holm, Josefin Olofsson, Evelina Jonsson, Hannah Söderström och Hanna Eriksson hoppas på stort gensvar på konserten. De har satt upp affischer i Bollnäs, Kilafors, Arbrå, Edsbyn och Söderhamn. På Facebook har de fått över 100 anmälningar.

När Hanna Eriksson och Hannah Söderström gick i sexan på Granbergsskolan dog deras klasskamrat i leukemi.
På söndag anordnar de, tillsammans med tre andra tjejer, en konsert i Bollnäs kyrka till förmån för cancersjuka barn. Pengarna går oavkortat till Barncancerfonden.

Annons

Evelina Jonsson, Hanna Eriksson, Josefin Olofsson, Clara Holm och Hannah Söderström går tredje året på omvårdnadsprogrammet. I deras utbildning ingår ett projektarbete och steget var inte långt till en insamling för Barncancerfonden.

Hanna Eriksson och Hannah Söderström gick i samma klass som Bollnäsflickan Veronica Jonsson, som tragiskt gick bort i leukemi för snart sex år sedan.

– Det kändes självklart eftersom vi gick i samma klass som Veronica. I dag är det tre av fyra barn som överlever cancer, men det är fortfarande en som inte klarar sig och det är ett barn för mycket, säger Hannah Söderström.

Till söndagens konsert är Veronica Jonssons familj och vänner inbjudna för att tala om hennes sjukdomstid och bortgång. Veronicas brev till sina klasskamrater kommer också att läsas upp.

Andra medverkande är bland andra solisten Peder Olsén, Hälsinglands dansteater och en gospelkör från pingstkyrkan.

– Det blir gripande musik och fina visor och jag hoppas att det kommer mycket folk, säger Clara Holm.

Mer läsning

Annons