Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De anhållna har tidigare begått flera brott

De tre män som sitter anhållna för olaga frihetsberövande av en 26-årig Bollnäsbo har tidigare dömts för misshandel, narkotikabrott och rån.

Annons

De tre anhållna personerna kommer alla från Bollnäs kommun, två som är 19 år gamla och en som är 18 år, och är alla dömda för brott.

En av de 19-åriga personerna är dömd för rånet mot BK-kiosken i Bollnäs i augusti förra året och för ringa narkotikabrott. Straffet blev då ungdomstjänst i 150 timmar, vilket anses motsvara ett fängelsestraff på sex månader. Personen dömdes även i juni 2008 för misshandel.

Den andra 19-åringen dömdes i september 2009 för två fall av skadgörelse. Domen blev då 100 dagsböter à 50 kronor. Personen har friats från ett åtal om misshandel.

Den 18-årige personen dömdes i mars i år för misshandel och ringa narkotikabrott. Straffet blev villkorlig dom och 40 dagsböter à 50 kronor.

Två av personerna anhölls på söndagen och en av dem på måndagen. Det innebär att kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman måste begära två av personerna häktade senast i morgon, onsdag, och en av dem måste begäras häktad senast på torsdag.

Mer läsning

Annons